Stockholm Norra

Corem tecknar 10-årigt avtal med Bahnhof om 1 565 kvm i Kista

Corem har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med internet- och bredbandsleverantören Bahnhof avseende ett 1 565 kvm stort datacenter i fastigheten Gullfoss 3 i Kista, Stockholm Norra. Datacentret öppnar under första kvartalet 2024.

Etableringen i Kista ligger i linje med Bahnhofs fokus på distribuerade datacenter, vilket innebär datahallar nära användarna och i hjärtat av modern infrastruktur.

”Vi har valt platsen med omsorg. Med Kista-anläggningen kommer vi ännu närmare våra kunder i ett av Sveriges största teknikkluster, med all den konnektivitet och infrastruktur som finns i området”, säger Jon Karlung, VD på Bahnhof.

”Vi är stolta och glada över att kunna växa tillsammans med våra kunder. Bahnhofs expansion i Stockholm Norra bidrar positivt till att stärka den teknikarena som Kista utgör, med allt ifrån världsledande bolag till småskaliga spjutspetsföretag sida vid sida med forskning och akademi”, säger Ulrika Haglert, Affärsenhetschef Stockholm Norra på Corem.

Om Kista, Stockholm Norra

Kista är beläget i norra Stockholm. Med sitt unika kommunikationsläge med närhet till Stockholms city, Arlanda flygplats och direktaccess till E4:an och E18 skapas goda förutsättningar för både lokala och internationella förbindelser. Här sitter de stora etablerade bolagen sida vid sida med nykläckta tech-bolag. Det gör Kista till ett av världens ledande kluster för teknik- och telekomföretag och en av Sveriges mest innovativa platser.

Corem Property Group AB

För mer information, kontakta
Ulrika Haglert, Affärsenhetschef, 010-482 71 30, ulrika.haglert@corem.se
Anna Lidhagen-Ohlsén, Fastighetschef, 010-482 76 53, anna.lidhagen-ohlsen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Torshamnsgatan 48, 164 40 Kista
stockholmnorra@corem.se, 010-482 70 00