Kista

Vi är en del av The Kloud – initiativet som förändrar, förnyar och förbättrar Kista.

Corems stadsutveckling i Kista

Stockholms stad har identifierat Kista som ett fokusområde för utveckling. Det har vi på Corem också. Kista står inför ett omfattande stadsutvecklingsarbete med ett tydligt mål – Att bli en levande stadsdel med en genomtänkt mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och närhet till naturen.

Planen är långsiktig och sträcker sig fram till 2036 men förändringen har redan tagit fart.

Kista

Illustration framtagen av Wester + Elsner Arkitekter

Förändringen är i full gång …

Kista håller på att bli en levande blandstad. En plats där människor lever, arbetar och njuter av såväl stadspuls som grönområden. Spaden är redan i marken och de första nya bostäderna håller på att ta form. Tvärbanelinjen genom Kista är i full produktion och flera nya detaljplaner för området har vunnit laga kraft. Kistas stadsutveckling är den tredje största i Stockholm och de kommande åren kommer man tydligt att känna av att en levande och trygg blandstad är på framväxt.

Kista har många styrkor redan idag. Det är ett av världens ledande kluster för teknik- och telekomföretag och en av Sveriges mest innovativa platser. Här finns närhet till omtyckta grönområden, en etablerad och välbesökt galleria samt ett unikt kommunikationsläge. Men Kista behöver en uppdatering!

För att vara med och bidra till en förändring av stadsdelen har vi tillsammans med flera andra kommersiella fastighetsbolag i Kista skapat ett gemensamt aktiebolag. Bakom bolaget står vi på Corem tillsammans med Castellum, Vasakronan, Revelop och Akademiska Hus. Vårt gemensamma mål är att skapa förutsättningar för en förändring av Kista.

Kista

… och visionen är tydlig.

Bolaget har, i tät dialog med Stockholms Stad, Region Stockholm, KTH, Stockholms Universitet, Ericsson, Kista Science City m.fl., tagit fram en handlingsplan för den gemensamma visionen för Kista. Visionen sträcker sig fram till 2036 och innebär ett tillskott på:

  • ca 8000 nya bostäder
  • 8000 nya arbetstillfällen
  • ett rikare utbud av liv i husens bottenvåningar …
  • … samt en upprustad infrastruktur

Inom en överskådlig framtid kommer Kista att vara en helt annan plats än den är idag. En stad som lever dygnet runt och som människor och företag även utanför Sveriges gränser sneglar åt.

Corem är en del av The Kloud

The Kloud är ett platsvarumärke skapat av oss fastighetsägare i Kista. Syftet är att ha en gemensam plattform genom vilken vi kan dela med oss till omvärlden om den förändring som pågår i stadsdelen. Via The Klouds kanaler kommunicerar vi hur Kista steg för steg nu genomgår en förvandling. Både i stort och smått.

Är du intresserad av att hålla dig uppdaterad om senaste nytt i Kista så rekommenderar vi dig att följa The Kloud i sociala medier. För att ta del av längre reportage och artiklar är du också välkommen att besöka The Klouds egen hemsida.

Läs mer om The Kloud här

 

Vi på Corem och de andra aktörerna i The Kloud- samarbetet är fast beslutna att bygga vidare på Kistas styrkor och ta oss an de utmaningar som finns.

Ulrika Haglert

Affärsenhetschef Stockholm Norra

Corems fastigheter i Kista

Corem är den största fastighetsägaren i Kista. Vi har fastigheter med närhet både till tunnelbana, pendeltåg och den nya tvärbanan som planeras tas i bruk år 2025. För bilburna erbjuder vi parkering, både utomhus och i garage, i anslutning till våra fastigheter.

Välkommen att ta en närmare titt på våra lediga lokaler i Kista i kontorsväljaren nedan.
Här får du även en glimt av hur framtidens Kista kommer att se ut!

Se alla lediga lokaler i Kista

 

Kista mitt i veckan

Kista är en plats med många styrkor. Stadsdelen erbjuder flertalet fina kontorsfastigheter med närhet till träning, omtyckta grönområden och en välbesökt galleria. Värt att lyfta är också Kistas unika kommunikationsläge.

Titta gärna på filmen för att få en glimt av hur en arbetsdag i Kista kan se ut.

 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Marcus Wester för att få mer information om Corems stadsutveckling i Kista.

Skicka email

 

Fryshuset, Göteborg

Här får man en arbetsplats i en unik atmosfär med utsikt över hamninloppet.

Här skapas en attraktiv besöksdestination med kultur, historia, fiskenäring, bostäder, handel, kontor samt mat och dryckesupplevelser.

Läs mer om Fryshuset

Klarabergsgatan, Stockholm

Här skapas kontor med fönster mot framtiden.

Fastigheten ligger nästgårds med innovativa landmärken som Soltrappan, Urban Escape, Guldbron samt The Avicii Experience.

Välkommen till Stockholms närmsta kontor.

Läs mer om Klarabergsgatan

Uppsala Business Park, Uppsala

Home of Life-Changing Solutions.

Här skapas en levande stadsdel och en innovationsmiljö som attraherar bolag, forskare och talanger från hela världen.

En plats och ett sammanhang där möjlighet ges att bidra till varandras framgång.

Läs mer om UBP
Söderstaden

Söderstaden, Stockholm

Vår vision är en stadsdel med pulserande atmosfär.

Slakthusområdet utvecklas tillsammans med evenemangsområdet till en destination med internationell dragkraft.

Läs mer om Söderstaden

Västerås

Vi förädlar befintligt bestånd i kombination med nyproduktion.

Vår stadsutveckling i Västerås innefattar områdena City, Mälarporten, Kopparlunden och Öster Mälarstrand.

Läs mer om Västerås
New York 28 & 7

Corem utvecklar fastigheter på Manhattan.

Samtliga projekt genomförs tillsammans med fastighetsutvecklaren GDSNY och avsikten är att byggnaderna ska bli miljöcertifierade.

Läs mer om New York

Örebro

Vi skapar ett nytt landmärke intill stadens resecentrum.

Örebro Entré ligger inom kommunens beslutade satsning Pulsådern Örebro och är beläget vid norra infarten till Örebro centrum.

Läs mer om Örebro