COREM VÄLKOMNAR DIN BIL TILL EXPORTGATAN I GÖTEBORG

2018-03-06

Corem har tecknat hyresavtal med Din Bil på fastigheten Backa 96:2 på Hisingen i Göteborg. Din Bil är nu den andra hyresgästen i det område för yrkeshandel som Corem utvecklar, där Din Bil kommer att få en egen byggnad i två plan. Inflyttning för Din Bil beräknas ske under hösten 2019. Hyreskontraktet löper över 15 år och har ett kontraktsvärde om ca 135 mkr.

Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding GmbH, har ca 2 100 anställda, säljer cirka 77 000 bilar per år och omsätter cirka 17,8 miljarder SEK per år. I den nya anläggningen kommer Din Bil att sälja samt även utföra service för Volkswagen personbilar och transportbilar.

”Vår försäljning av Volkswagen personbilar och transportbilar har gått mycket bra i Göteborgsregionen de senaste åren och vi har idag inte tillräckligt med kapacitet för vidare tillväxt. Därför är vi mycket glada över detta projekt tillsammans med Corem för att kunna utveckla vår affär i ett av de mest intressanta områdena i Göteborg” säger Jens Wetterfors, VD Din Bil Sverige AB.

”Det är mycket glädjande att få välkomna Din Bil som hyresgäst och vi ser nu fram mot ett långt och givande samarbete. Den satsning på yrkeshandel som vi nu inleder i Göteborg är vårt andra projekt i samma inriktning och att nu även ha Din Bil med som hyresgäst ser vi som en mycket positiv fortsättning på projektet”, säger Eva Landén, VD på Corem.