Corem tecknar 10-årigt avtal med OHB Sweden om 4 778 kvm i Kista

2024-03-13

Corem har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med rymdföretaget OHB Sweden avseende ett 4 778 kvm stort huvudkontor i fastigheten Helgafjäll 1 i Kista. Lokalerna avser inrymma kontor samt renrum för utveckling och tillverkning av satelliter och framdrivningssystem. Tillträdet är planerat till januari 2025.

”Vi ser fram emot att få expandera vår verksamhet i Kista. Det är en förutsättning för att hantera våra nya projekt och förbereda industrialisering inför framtida satellitkonstellationer. Fastigheten kommer att anpassas för att uppfylla våra krav på renrum och kommer även framöver att utgöra navet i vår utvecklings- och tillverkningsverksamhet”, säger Benoit Mathieu, vd på OHB Sweden.

”OHB Swedens expansion bidrar positivt till att stärka Kista och den utveckling som sker här. Kista är en av Sveriges mest innovativa platser och vi är stolta över att få gynna utvecklingen här genom att växa tillsammans med OHB”, säger Anna Lidhagen-Ohlsén, fastighetschef på Corem.

Om Kista, Stockholm Norra
Kista är beläget i norra Stockholm. Med sitt unika kommunikationsläge med närhet till Stockholms city, Arlanda flygplats och direktaccess till E4:an och E18 skapas goda förutsättningar för både lokala och internationella kopplingar. Kista är ett av världens ledande kluster för teknikföretag. Här sitter de stora etablerade bolagen sida vid sida med nykläckta bolag vilket gör Kista till en av Sveriges mest innovativa platser.

Corem Property Group AB (publ)

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Anna Lidhagen Ohlsén, fastighetschef, 010-482 76 53, anna.lidhagen-ohlsen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463–9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.