COREM KÖPER I GÖTEBORG OCH SÄLJER I KÖPING

2018-07-06

Corem expanderar i Göteborgsområdet genom förvärv av fastigheterna Neongasen 2 och Högsbo 38:3, Förvärvet ligger i linje med bolagets strategi, att utöka befintligt fastighetsbestånd i geografiskt logistiktäta och attraktiva områden. 

Fastigheten Neongasen 2 i Åbro inkluderar lagerlokaler om cirka 2 400 kvm uthyrbar area. Fastighetens markareal är knappt 9 000 kvm. Hyresvärdet är cirka 1,9 mkr per år och uthyrningsgraden är 80 procent. Högsbo 38:3 i Sisjön är en fullt uthyrd lagerfastighet om cirka 5 250 kvm uthyrbar area. Hyresvärdet är cirka 5,7 mkr per år. Genomsnittlig återstående hyrestid är cirka 5 år. Förvärvet av de två fastigheterna görs till ett underliggande fastighetsvärde om 103 mkr.

Corem har samtidigt sålt fastigheterna Montören 1 och 2 i Köping, till ett underliggande fastighetsvärde om 68 mkr. Försäljningen har skett i bolagsform. Frånträde respektive tillträde till fastigheterna har skett första veckan i juli. 

”Vi har genom åren renodlat vår portfölj utifrån lokalslag och geografi. Dessa transaktioner är en naturlig fortsättning på det arbetet. I Köping säljer vi vår enda enhet, samtidigt som vi bygger på vår fastighetsportfölj i Region Väst. Fastigheten i Sisjön är en förvaltningsfastighet som blir ett bra komplement till vårt övriga bestånd i Högsbo/Sisjön. Fastigheten i Åbro är mer av en projektfastighet, som skapar möjligheter och synergier tillsammans med vår grannfastighet i området”, säger Eva Landén, VD på Corem. 

Attachments