Corem har tecknat avtal med Instabox om 2 400 kvm i Jönköping

2020-06-12

Corem välkomnar Instabox till fastigheten Öskaret 16 i Jönköping. Instabox kommer att hyra 2 400 kvm på ett fyraårigt avtal och med tillträde den 1 augusti 2020.

Fastigheten Öskaret 16 omfattar 8 400 kvm och ligger i industriområdet Haga i korsningen mellan E4 och E40 söder om Jönköping. Corem äger 16 fastigheter med cirka 50 000 kvm uthyrbar yta i närområdet.

Instabox är en frakttjänst för nätbutiker. De levererar paket till så kallade smarta skåp och finns på ett hundratal platser runt om i landet.

Vi är glada över att etablera oss i Jönköping som har ett utmärkt logistikläge. Vi behöver vara där våra kunder finns, både nätbutikernas lagerverksamhet och konsumenterna. Då passar Jönköping väldigt bra och vi har en ambitiös plan för fortsatt expansion i regionen”, säger Christian Karlander, Sverigechef på Instabox.

”Vi hälsar Instabox varmt välkomna som hyresgäst och ser fram emot ett gott och långt samarbete. Vi tror på nya lösningar inom logistiksektorn och Instabox är en av de som ligger i framkant. Jönköping är en av våra prioriterade orter och vi delar Instabox syn på det goda logistikläget. Både Haga och det närliggande Ljungarum, där vi äger ett flertal fastigheter, är områden som passar väldigt bra för citynära logistik”, säger Eva Landén, VD för Corem Property Group.