Grönt hyresavtal

Tillsammans för en hållbar framtid.

Grönt hyresavtal

Ett grönt hyresavtal är en överenskommelse om att vi och våra kunder tillsammans ska verka för minskad negativ miljöpåverkan. Det gör vi genom minskad energianvändning, förnybar energi, klimatsmarta materialval och ansvarsfull avfallshantering.

Varför ska man teckna ett grönt hyresavtal?

Det gröna hyresavtalet stärker ert hållbarhetsarbete och varumärke. Det är en grund för ett nära samarbete mellan hyresvärd och hyresgäst där ni erbjuds stöd och tjänster för att minska er klimatpåverkan. Genom medvetna val vid både ombyggnation och förvaltning hjälps vi åt att skapa energieffektiva och klimatsmarta lokaler att vara både stolt över och trivas i.

Grönt hyresavtal i korthet:

 • Minskar er miljöpåverkan med förnybar energi och klimatsmarta materialval
 • Stärker ert varumärke och hållbarhetsarbete
 • Skapar ett nära samarbete mellan fastighetsägare och hyresgäst
 • Ger er årlig information om lokalens resursförbrukning
 • Tips och råd på hur ni minskar er klimatpåverkan
 • Möjlighet till klimatsmart hyresgästanpassning

Så tecknar du grönt hyresavtal

Om ni redan idag är hyresgäst hos Corem så tar du kontakt med din förvaltare eller kontaktperson och meddelar att du vill teckna grönt hyresavtal. Är du osäker på vem du ska kontakta så hittar du kontaktuppgifter till alla Corems affärsenheter här.

Kontakta oss

Söker du lokal? Se Corems lediga lokaler eller kontakta någon av våra uthyrare. Varmt välkommen till Corem!

Lediga lokaler

 


Ta del av Corems energispartips

Vår energiprestanda är bland de bästa i branschen. Med förnybar energi, egenproduktion av solel och ambitiösa energimål minskar vi vår egen och hyresgästers klimatpåverkan. Corem köper 100% förnybar el från sol-, vind- och vattenkraft, vi sparar energi med hjälp av AI-teknik i flera av våra fastigheter och vi producerar egen förnybar el genom att använda taken på våra hus till solceller.

En viktig del av vårt energiarbete är att stötta våra hyresgäster i sitt arbete för att minska sin energianvändning. Därför har vi samlat våra bästa tips i Corems energisparguide. I guiden finner ni tips för hur ni kan minska er energianvändning och få ett behagligt inomhusklimat.

Ladda ned guiden och ta del av våra tips

Ett hållbart kontor

Klimatsmart hyresgästanpassning

Ett hållbart kontor med fokus på återbruk.

I Kista Gate har Corem tillsammans med projektpartners skapat ett klimatsmart kontor utan att göra avkall på komfort, kvalitet och estetik. Med utgångspunkt i 100 procent återbruk omsatte vi kunskaperna från tidigare pilotprojekt inom återbruk och cirkulärt byggande till verklighet.

Nyfiken på hur vi kan minska klimatpåverkan från just din lokalanpassning? Tveka inte att fråga!

Tillsammans med våra hyresgäster skapar Corem lokaler att vara stolt över och trivas i.

Läs mer

Corems återbrukskontor i siffror

90

procent återbrukat material

55

ton CO2-besparing

1 210

kvm kontor

Corems 5 tips för en klimatsmart hyresgästanpassning

01

Upcycling ger äldre möbler nytt liv.

Genom att måla och klä om får möbler nytt liv och ökad livslängd. Att klä om en möbel släpper ut ca 90 procent mindre koldioxid jämfört med att producera en ny.

02

Kreativitet och lokala möjligheter.

Ett viktigt första steg vid en klimatsmart hyresgästanpassning är att se till de lokala möjligheter som en lokal eller fastighet har att erbjuda.

03

Våga tänka nytt med det gamla.

Utforska möjligheterna med återbruk. I Kista skapades en återbruksvägg där väggbeklädnaden besår av linoliummatta, kabelstegar och ett vattenskadat parkettgolv.

04

Välj golv och möbler med låg miljöpåverkan.

Golv och möbler är bland de områden som har störst miljöpåverkan vid en lokalanpassning. Att välja dessa utifrån en återbruksmetodik är en bra start för ett klimatsmart kontor.

05

Bara cirkulärt är cirkulärt.

Att bidra till en cirkulär ekonomi handlar om att tänka hela vägen. Det innebär att redan i designstadiet och vid val av produkter också tänka på hur materialet ska kunna tas tillvara på igen. Tillsammans hjälps vi åt att göra fler hållbara och klimatsmarta kontor!

Corems vardagstips – Så minskar du kontorets klimatpåverkan

Energi och inomhusklimat
 • Kom ihåg att släcka lampor, dra ut laddare och stäng av apparater som inte används. På så vis använder ni er el på ett effektivare och klimatsmartare sätt.
 • Lämna aldrig fönster och dörrar öppna en längre stund. Att vädra kan vara skönt ibland men var noga med att stänga fönster igen efter någon minut, annars påverkar detta ventilation- och värmesystem som får jobba hårdare för att reglera inomhusklimatet.
 • För varmt eller kallt? Se över så att inga termostater är täckta av misstag. Termostaterna reglerar ert inomhusklimat. Blir dessa täckta av en gardin eller möbel kan det göra att inomhusklimatet påverkas.
 • Använd solen klimatsmart genom att dra undan gardiner och persienner på vintern och dra för när lokalen står tom på sommaren. Informera också gärna din förvaltare om lokalen står tom, t.ex. i semestertider, eller om era drifttider förändras. På så vis samverkar vi för minskad klimatpåverkan.
Vatten
 • Spola inte vatten i onödan och försök att alltid köra diskmaskinen full.
 • Om en kran droppar eller en toalett står och spolar – Gör alltid en serviceanmälan.

Visste du att…

Vatten från en droppande kran kan förbruka 55 liter per dygn vilket motsvarar 11 fyllda badkar på en månad. Det rinner ungefär sex liter vatten per minut ur en kran. Genom att aldrig låta kranen stå på i onödan och göra en serviceanmälan vid läckage kan ni göra stor skillnad för en av en av jordens viktigaste resurser.

Tips! Fyll vatten i en flaska och ställ i kylen för riktigt kallt vatten till nästa möte.

Inköp och avfall
 • Välj kaffe och andra livmedel som smakar och gör gott. Genom att välja ekologiskt, krav- och rättvisemärkt bidrar ni till minskad klimatpåverkan och ökad biologisk mångfald.
 • Även förbrukningsprodukter som kontorspapper och engångprodukter kan ha stor miljöpåverkan. Välj miljömärkt även här.
 • Minska svinn och återvinn! Genom att källsortera ert avfall bidrar ni till ökad materialåtervinning och en cirkulär ekonomi.

Visste du att…

En återvunnen alumniumburk spar energi som räcker till ett dygn vid datorn och varje påse matavfall blir biogas som räcker 2,5 km i en bil.

Vill ni ha mer tips på hur ni kan minska ert klimatavtryck?

Ladda ner vår energisparguide och kontakta din förvaltare så hjälper vi er att ytterligare energieffektivisera och minska klimatpåverkan från er lokal.

Corems hållbarhetsarbete

För en hållbar framtid.

Corems vision är att förvalta och utveckla fastigheter för framtiden. Det innebär att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. För Corem handlar det lika mycket om att finnas nära kunderna och att med engagemang och affärsmässighet bidra till deras verksamheter, som det handlar om att verka för en hållbar bygg- och fastighetsbransch och bidra till avstannande klimatförändringar. Det gör vi genom att arbeta med de områden där våra möjligheter att påverka är som störst, med det långsiktiga målet att vara klimatneutrala i hela värdekedjan år 2035.

Som hyresgäst hos Corem är du med och bidrar till ett energieffektivare och klimatsmartare näringsliv. Genom att dessutom välja ett grönt hyresavtal kan vi minska klimatpåverkan ytterligare och bidrar tillsammans till en hållbar framtid.

Läs mer

Fler tips för det klimatsmarta kontoret

Resor och konferens

Sharing is caring.

Digitala möten kan öka vår effektivitet och minska vårt klimatavtryck. Samtidigt kan fysiska möten skapa innovation, kreativitet och engagemang. Att dela resurser och ytor är då ytterligare ett sätt att vara klimatsmart. Corem erbjuder coworkingytor, mötesrum och elbilpool i flera städer runt om i Sverige.

Varmt välkommen till FirstOffice, Corem Meetings och Elbilio!

 

Via Corem Meetings erbjuder Corem konferensanläggningar och mötesrum i Stockholm och Göteborg, alltid till reducerade priser för er som hyresgäst. Självklart ordnar vi med all sorts catering i samarbete med utvalda leverantörer. 

Läs mer om Corem Meetings

FirstOffice erbjuder effektiva och flexibla kontorshotell med arbets- och mötesplatser i en inspirerande miljö. Som en av Sveriges största kontorshotellaktörer erbjuder FirstOffice coworkingytor och mötesrum i tio städer.

Varmt välkommen till FirstOffice!

Läs mer om First Office

Elbilspoolen i Kista och Västerås

Ett smidigt & klimatsmart resealternativ.

Tillsammans med Elbilio erbjuder vi förhyrning av elbilar, både privat och i tjänsten. I dagsläget finns våra elbildspooler i Kista och Västerås.

Kom igång med Elbilio