Grönt hyresavtal

Tillsammans för en hållbar framtid.

Grönt hyresavtal

Ett grönt hyresavtal innebär att du som hyresgäst hos Corem är med och bidrar till minskad klimatpåverkan och ett grönare näringsliv. Corem erbjuder energieffektiva och klimatsmarta lokaler. Genom att teckna ett grönt hyresavtal är ni med och gör skillnad. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid.

Som hyresgäst hos Corem

Vår energiprestanda är bland de bästa i branschen. Med förnybar energi, egenproduktion av solel och ambitiösa energimål minskar vi vår egen och hyresgästers klimatpåverkan. Corem köper 100% förnybar el från sol-, vind- och vattenkraft, vi sparar energi med hjälp av AI-teknik i flera av våra fastigheter och vi producerar egen förnybar el genom att använda taken på våra hus till solceller.

Som hyresgäst hos Corem är du med och bidrar till ett energieffektivare och klimatsmartare Sverige. Genom att dessutom välja ett grönt hyresavtal kan ni maximera er klimatnytta och får underlag för att ytterligare minska er klimatpåverkan.

Vad är ett grönt hyresavtal?

Ett grönt hyresavtal är en överenskommelse om att vi tillsammans ska verka för minskad negativ klimatpåverkan genom lägre energianvändning, förnybar energi och resurseffektivitet i form av klimatsmarta materialval och ansvarsfull avfallshantering.

Ett grönt hyresavtal ger dig som hyresgäst…

 • Vetskapen om att lokalen och fastigheten använder förnybar el
 • Årlig information om lokalens resursförbrukning
 • Tips och råd på hur ni minskar er klimatpåverkan
 • Möjlighet till klimatsmart hyresgästanpassning

Så tecknar du grönt hyresavtal

Om du redan idag är hyresgäst hos Corem så tar du kontakt med din förvaltare eller kontaktperson och meddelar att du vill teckna grönt hyresavtal. Är du osäker på vem du ska kontakta så hittar du kontaktuppgifter till alla Corems affärsenheter här.

Kontakta oss

Söker du lokal? Se Corems lediga lokaler eller kontakta någon av våra uthyrare. Varmt välkommen till Corem!

Lediga lokaler


Ta del av Corems energispartips

Corem arbetar löpande för att underlätta för våra hyresgäster att minska sin klimatpåverkan. I samband med vinterns energisituation lägger vi lite extra fokus på just energi. Därför vill vi slå ett slag för vår guide ”Corem tipsar! – Energi och inomhusklimat”. I guiden finner ni tips för hur ni kan minska er energianvändning och få ett behagligt inomhusklimat.

Ladda ner vår guide och ta del av våra tips!

Ladda ned

Ett hållbart kontor

Klimatsmart hyresgästanpassning

Ett hållbart kontor med fokus på återbruk.

I Kista Gate har Corem tillsammans med projektpartners skapat ett klimatsmart kontor utan att göra avkall på komfort, kvalitet och estetik. Med utgångspunkt i 100 procent återbruk omsatte vi kunskaperna från tidigare pilotprojekt inom återbruk och cirkulärt byggande till verklighet.

Nyfiken på hur vi kan minska klimatpåverkan från just din lokalanpassning? Tveka inte att fråga!

Tillsammans med våra hyresgäster skapar Corem lokaler att vara stolt över och trivas i.

Läs mer

Corems återbrukskontor i siffror

90

procent återbrukat material

55

ton CO2-besparing

1 210

kvm kontor

Corems 5 tips för en klimatsmart hyresgästanpassning

01

Upcycling ger äldre möbler nytt liv.

Genom att måla och klä om får möbler nytt liv och ökad livslängd. Att klä om en möbel släpper ut ca 90 procent mindre koldioxid jämfört med att producera en ny.

02

Kreativitet och lokala möjligheter.

Ett viktigt första steg vid en klimatsmart hyresgästanpassning är att se till de lokala möjligheter som en lokal eller fastighet har att erbjuda.

03

Våga tänka nytt med det gamla.

Utforska möjligheterna med återbruk. I Kista skapades en återbruksvägg där väggbeklädnaden besår av linoliummatta, kabelstegar och ett vattenskadat parkettgolv.

04

Välj golv och möbler med låg miljöpåverkan.

Golv och möbler är bland de områden som har störst miljöpåverkan vid en lokalanpassning. Att välja dessa utifrån en återbruksmetodik är en bra start för ett klimatsmart kontor.

05

Bara cirkulärt är cirkulärt.

Att bidra till en cirkulär ekonomi handlar om att tänka hela vägen. Det innebär att redan i designstadiet och vid val av produkter också tänka på hur materialet ska kunna tas tillvara på igen. Tillsammans hjälps vi åt att göra fler hållbara och klimatsmarta kontor!

Corems vardagstips – Så minskar du kontorets klimatpåverkan

 • Kom ihåg att släcka lampor, dra ut laddare och stäng av apparater som inte används. På så vis använder ni er el på ett effektivare och klimatsmartare sätt.
 • Lämna aldrig fönster och dörrar öppna en längre stund. Att vädra kan vara skönt ibland men var noga med att stänga fönster igen efter någon minut, annars påverkar detta ventilation- och värmesystem som får jobba hårdare för att reglera inomhusklimatet.
 • Spola inte vatten i onödan och försök att alltid köra diskmaskinen full.
  Visste du att…
  Det rinner ungefär sex liter vatten per minut ur en kran. Genom att aldrig låta kranen stå på i onödan gör ni stor skillnad för en av en av jordens viktigaste resurser.

  Tips! Fyll vatten i en flaska och ställ i kylen för riktigt kallt vatten till nästa möte.

 • Om en kran droppar eller en toalett står och spolar – Gör alltid en serviceanmälan.

  Visste du att…
  Vatten från en droppande kran kan förbruka 55 liter per dygn vilket motsvarar 11 fyllda badkar på en månad.

 • För varmt eller kallt? Se över så att inga termostater är täckta av misstag. Termostaterna reglerar ert inomhusklimat. Blir dessa täckta av en gardin eller möbel kan det göra att inomhusklimatet påverkas.
 • Använd solen klimatsmart genom att dra undan gardiner och persienner på vintern och dra för när lokalen står tom på sommaren. Informera också gärna din förvaltare om lokalen står tom, t.ex. i semestertider, eller om era drifttider förändras. På så vis samverkar vi för minskad klimatpåverkan.

Vill ni ha mer tips på hur ni kan minska ert klimatavtryck? Kontakta din förvaltare så hjälper vi er att ytterligare energieffektivisera och minska klimatpåverkan från er lokal.

Läs mer om Corems klimatarbete

Energi

Vi minskar utsläpp och driftkostnader.

Med förnybar energi, egenproduktion av solel och ambitiösa energimål minskar Corem sin egen och hyresgästers klimatpåverkan.

Läs mer

Byggnation och certifiering

Vi skapar klimatsmarta kontor.

Genom miljösmart hantering av materialflöden, certifiering och lokala återbrukslösningar bidrar Corem till minskad resursanvändning.

Läs mer

Klimatpåverkan

Vi redovisar alla våra utsläppskategorier.

Transparent och fullständig rapportering av verksamhetens utsläpp ökar kunskapen om Corems klimatpåverkan och hur vi kan arbeta för att minska den.

Läs mer